Aktuális programok:

ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház,
- futballpálya, teniszpálya,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- térfigyelő kamerarendszer...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

49.5%HUNGARY HUNGARY
25.5%UNITED STATES UNITED STATES
11.3%CHINA CHINA
3.9%GERMANY GERMANY
3.3%AUSTRALIA AUSTRALIA
1.3%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
0.8%NETHERLANDS NETHERLANDS
0.7%AUSTRIA AUSTRIA
0.6%SWITZERLAND SWITZERLAND
0.5%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC

Látogatók

Ma:  56
Tegnap:  80
Ezen a héten:  372
A múlt héten:  442
Ebben a hónapban:  693
A múlt hónapban:  1691
Összesen:  27058


KÖZADATKERESŐ

Kirándulás Erdélybe PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2016 április 05. (kedd) 09:50

A Balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskola alapítványa, az Iskolaszék a Gyermekekért Alapítvány 2 millió Ft-ot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán, mely lehetőséget teremtett arra, hogy az évek óta iskolánkban nyaraló marosvásárhelyieket meglátogassuk, kirándulást szervezzünk Erdélybe.

2016. március 12-én 40 tanulóval és 9 felnőttel indultunk útnak. Az ott töltött 5 nap alatt sokat kirándultunk. A programok változatossága, az előkelő, kényelmes szálloda sok élményt jelentett a kirándulás résztvevőinek. Különös élmény volt számunkra, hogy Romániában részt vehettünk az 1848/49-es szabadságharc ünnepi megemlékezésén. Március 15-én kokárdával feldíszítve mentünk a marosvásárhelyi városi ünnepségre, ahol együtt koszorúztunk a helyi magyarokkal. Este a dicsőszentmártoni néptáncegyüttes bemutatóját csodálhattuk meg a kiránduláson résztvevő néptáncosok nem kis örömére. A helyi kirándulások Erdély természeti szépségének, történelmi múltunk helyszíneinek, íróink, költőink életének megismerését tette lehetővé. Azt hiszem, egy pedagógusnak nincs annál nagyobb élmény, mint megismertetni tanítványait a helyszínen azzal a tananyaggal, amit a tankönyvekben tanít. Ez a tanulmányi kirándulás erre adott lehetőséget. Találkozhattunk Szent László király, Mátyás király, a nagy matematikus Bolyai család, Petőfi Sándor, Arany János emlékével. Megcsodálhattunk egy sóbányát, ami az idegenvezetőnk szerint most inkább „aranybánya” a látogatottságát, pénzbevételét illetően. Voltunk egy csodálatos cseppkőbarlangban és gyönyörködhettünk a régi magyar történelmi városok szépségében. Kirándulásunk során szimpatikus, segítőkész emberekkel találkoztunk és büszkén hallgattuk a tanítványaink dicséretét, mert mindenhol kulturáltan viselkedtek. Biztos vagyok abban, hogy a gyerekek egy életre szóló élményhez jutottak.

Képek itt!

A pályázaton nyert pénz természetesen nem lett volna elég a költségekre, ezért köszönjük a helyi vállalkozók anyagi támogatását:

Csillagvár étterem, Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt., Faragó Zsolt, Gulya csárda, Nemzeti Dohánybolt - Balatonszentgyörgy, Piki Centrum, Tüskés Balázs

Ottné Bene Teréz elnök - Iskolaszék a Gyermekekért Alapítvány