Aktuális programok:

Ízelítő a fotóalbumból:

ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta,
- takarékszövetkezet,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház...

Statisztika

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

68.3%HUNGARY HUNGARY
13.5%UNITED STATES UNITED STATES
4.3%SWITZERLAND SWITZERLAND
2.5%AUSTRALIA AUSTRALIA
1.8%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
1.8%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.7%GERMANY GERMANY
0.8%CANADA CANADA
0.6%NETHERLANDS NETHERLANDS
0.6%ROMANIA ROMANIA

Látogatók

Ma:  20
Tegnap:  54
Ezen a héten:  169
A múlt héten:  297
Ebben a hónapban:  887
A múlt hónapban:  1273
Összesen:  14243


KÖZADATKERESŐ

Eldőlt: kezdődik a felüljáró felújítás PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2014 május 23. (péntek) 09:41

Hamarosan megkezdődik a balatonszentgyörgyi vasúti felüljáró felújítása. Borítékolható a káosz, mivel közlekedési szempontból egy elég frekventált főút forgalmát vezeti el az 1976-ban épült felüljáró és a félpályás lezárás torlódásokat okozhat. A munkálatok 14-16 (!) hétig, azaz szeptember elejéig tartanak.

A Keszthelyi Televízió tudósítása ide kattintva olvasható/nézhető meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, megközelítően bruttó 156 millió forint értékben teljes egészében megújul Balatonszentgyörgyön a vasút feletti híd. A jövő héttől a munkálatok miatt korlátozásokra kell számítani az érintett szakaszon.

A 76-os utat a vasúti sínek felett átvezető híd felújítását a Híd-Tám Kft. végzi. Az összesen bruttó 156 millió forint értékben, a Közlekedés Operatív Program támogatásával megvalósuló beruházás nemcsak a burkolatot, hanem a teljes szerkezetet érinti. A kivitelezés során a szakemberek megerősítik a pilléreket, megújul a pályaburkolat, a dilatációs szerkezetek, valamint a korlátok is.

A munkálatok ideje alatt, 2014. május 26-tól kezdődően várhatóan 14-16 héten át félpályás korlátozásra, jelzőlámpás forgalomirányításra számíthatnak az autósok az érintett szakaszon. Mivel a javuló időjárás és az induló nyári szezon várhatóan egyre több pihenni vágyót fog a Balaton-partra vonzani, előfordulhat, hogy a megnövekedett forgalomban torlódások alakulnak ki. Ezért a szakemberek kérik, hogy aki az érintett szakaszt használja, az számoljon az esetlegesen megnövekedett menetidővel és tájékozódjon az aktuális helyzetről.

Fontos hangsúlyozni, hogy a híd felújítására más időszak nem lenne alkalmas, mivel a munkák hatékonysága, kivitelezhetősége és az eredmény tartóssága a kedvező időjárás függvénye. Ugyanakkor a kivitelező és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai is azon dolgoznak, hogy minél előbb megvalósuljon a beruházás és a közlekedők a lehető legkorábban ismét teljes szélességében birtokba vehessék a felújított hidat. A társaság addig is szíves türelmüket és megértésüket kéri az autósoknak.

(Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)